פילטר אויר במנוע, נחשב אומנם מאחד החלקים הזולים והפשוטים להחלפה אך האחריות שלו לפעילותה התקינה של המנוע מהגבוהות שיש. מסנן אויר מחליפים בדגם זה מדי טיפול שני במרבית הרכבים בשל העלות הנמוכה ואופן ההחלפה הקליל. במדריך זה נפרט את מהותו , אופן ההחלפה ומדוע עושים זאת. המדריך בוצע ב hyundai i20, שנת 2014 בעלת דגם מנוע G4FA בנפח 1396 סמ"ק. רכבים נוספים החולקים את המנוע הנ"ל: hyundai accent , KIA Ceed, KIA Rio ועוד.
מה זה אומר? לחצו כאן להסבר
ולפני הכל שאלות ותשובות
- מתי נדרש להחליף פילטר אויר למנוע?
- מומלץ בכל 12 חודשים לבדוק ולפי צורך להחליף או בכל טיפול שני.
- האם יש הבדל בין מקורי לחליפי?
- לעיתים מסוימות כן, הן מבחינת תאימות המסגרת , האטימות והחומרים ממנו עשוי הפילטר.
- האם ניתן לנקות פילטר אויר?
- ניתן באופן זמני לנער אותו, אך יש להזהר שלא לפגוע במרקם המסגרת גומי / פלסטיק או היחידות סינון שלו, בכל מצב ניקיון ניתן לבצע במהלך 24 חודשי חייו של הפילטר אך לא מעבר לכך.
לפני שמתחילים
המידע המופיע באתר הינו כחומר עזר לתיקון הטיפול בעצמך, הפעולות המופיעות במדריך זה ניתנות לביצוע בתנאים ביתים אך מיועד לבעלי ידע חוש וידיים המתאימות לפעולה זו. אם אינכם בטוחים בביצוע , יש להיוועץ עם מומחה / מכונאי רכב לסיוע. האחריות לאופן וביצוע התיקון הינו על מבצעיו בלבד.
מקט"ים
לשם החלפת פילטר האויר למנוע, נדרשת רכישה של הפריט , אני ממליץ על רכישת פילטר מקורי שכן נמצאים בשוק גם חלקים באיכות ירודה, לעיתים קרובות נתקלתי בפילטרים שאינם תואמים בדיוק לתא הפילטר או באיכות חומרים נמוכה. מספר קטלוגי לפריט מקורי הינו: 28113-1J000 (עבור Hyundai i20 דור שני (2011-2014) שם החלק: FILTER-AIR CLEANER.
שימו לב דבר חשוב – מאחר וגרסת ה i20 הנ"ל אינה מיוצרת בקוריאה אלא בטורקיה, יהיה קושי להשיג את המסנן המקורי לפי המק"ט שצוין מעלה. במידה ואתם מעדיפים לרכוש מחו"ל כדרך ebay ושות' או דרך ספק חלפים קוריאני כגון KORAPS, יהיה ניתן לרכוש את הפריט תחת המק"ט 28113-2K000 שהוא למעשה אותו המסנן בדיוק אשר מיועד לקיה סיד או קיה ריו החולקים את אותו דגם מנוע.
במידה ולא מצאתם מקורי, נא וודאו כי רכשתם חלק באיכות טובה ומיצרן טוב.
כלים נדרשים
- לפעולה זו אין צורך בכלים מיוחדים.
- כפפות להגנה על הידיים.
מתחילים
את תחילת ביצוע ההחלפה נעשה באמצעות ניתוק מכסה / כונס אויר המנוע הניצב בסמוך למצבר. את הניתוק נבצע באמצעות שחרור קליפסים המהדקים את מכסה בית מסנן האויר.
לאחר שהרמנו את מכסה מסנן האויר למנוע, נשלוף בזהירות את המסנן אויר הישן, יש להרימו ללא הפיכתו, מאחר שאם נעשה כך, ייפלו שאריות אבק רבות לתא המנוע. לא מומלץ.
מבחינה ויזואלית ניתן לראות את הזוהמה הרבה שהצטברה על תאי הסינון ביחידה. על כן מומלץ להחליפה.
כעת נוציא את המסנן החדש מאריזתו, מומלץ שלא ללכלך את המסנן, יש להכניסו במקום הישן שהוצאנו לפני זמן קצר.
כאשר המסנן במקומו , נסגור עליו את מכסה בית מסנן האויר ונהדק את הקליפסים למקומם.
סיימנו!
המידע המופיע באתר הינו כחומר עזר לתיקון / ביצוע הטיפול בעצמך, הפעולות המופיעות במדריך זה ניתנות לביצוע בתנאים ביתים אך מיועד לבעלי ידע חוש וידיים המתאימות לפעולה זו. אם אינכם בטוחים בביצוע , יש להיוועץ עם מומחה / מכונאי רכב לסיוע. האחריות לאופן וביצוע התיקון הינו על מבצעיו בלבד, אין האתר או כותב תוכן זה אחראי לכל נזק או תקלה שתיגרם בצורה ישירה או עקיפה כתוצאה מביצוע של פעולה זו.