הרכבים הקוריאנים לסוגיו , מגיעים עם שלל גוונים בהתאם "לאופנה" הקיימת לאותה שנת מודל. במכוניות מתחילת שנות ה-2000, הגוון הפופולארי היה צהוב, בהמשך אדום, כתום ואף ירוק. עם השנים השתפרו גם ללבן ובשנים האחרונות הוחלף לגוון כחול עתידני. שינוי הגוונים מתאפשר הודות לטכנולוגיה די ישנה של נורות LED אשר קיימות במגוון שלם של גוונים. במדריך זה נבצע שינוי של גוון במתגי החלונות החשמל ביונדאי מירוק לכחול, דבר שישדרג משמעותית את מראה המתג ועיצוב הפנים של הרכב.
מדריכים ברמה זו אינם מיועדים לבעלי ידע בסיסי כלל, לשם ביצוע מדריכים אלו נדרשים המבצעים להיות בעל ידע מתקדם בתחום מכונאות / חשמלאות רכב. תוך שימוש בכלים בסיסיים לביצועם.
מה נדרש ?
לשם שינוי גוון הנורות יש צורך במספר כלים, נציין מראש שאין מדובר בפעולה מסובכת אך יש צורך בידע מוקדם באלקטרוניקה בסיסית לשם ביצוע ניתוק הלחמות וביצוע הלחמה מחדש של נורות לד. לפיכך הכלים הנדרשים הינם:
- מלחם חשמלי
- קטאר (קוצץ)
- סופג בדיל (מומלץ)
- מברג צלב (פיליפס)
- מברג שטוח דק
- נורות LED בגוון כחול (או כל גוון העולה על רוחכם) , 3 VOLT (שימו לב שלא לרכוש בטעות 12 VOLT שכן אלו לא יעבדו , עוצמת הזרם נמוכה על גבי המעגל האלקטרוני של יחידת המתגים)
מתחילים!
יש לפרק את קונסולת הדלת המכילה את המתגים , את הפירוק נבצע באמצעות הברגת הבורג הנמצא בתוך ידית הדלת. לאחר מכן נשלוף את הקונסולה בזהירות ממקומה וננתק את הקונקטור הנמצא בחלקה התחתון ומתחבר ליחידת המתגים לחלון החשמלי.
על מנת שנוכל להתקדם , נפרק בזהירות את המתג מתוך הקונסולה, היחידת לחצן יושבת באמצעות קליפסים , יש לשחרר בזהירות מכל צד ולמשוך כלפי מטה. הפעולה זהה לשני הצדדים , צד הנהג המכיל בגרסה זו של היונדאי 2 לחצנים (דלתות קדמיות בלבד) ואילו בדלת הנוסע, מתג אחד השולט על אותה הדלת.
לאחר ששלפנו את היחידה , נהפוך אותה, ביחידה של צד הנהג, (בעלת 2 הלחצנים) נתחיל את הפירוק באמצעות הברגת בורג שנמצא בתחתית. בגרסה של צד דלת הנוסע (בעל המתג היחיד) נשלוף מתוך היחידה באמצעות קליפסים על מנת שנוכל להגיע למיקום המעגל האלקטרוני עליו מולחמת הנורה.
במתג היחיד (צד נוסע) הפעולה דומה למתג הכפול, נלחים בזהירות את הנורה הישנה החוצה (במקרה זה לד ירוק) , לאחר שניקינו את החורים מהבדיל העודף, נכניס במקום נורת לד כחולה (או כל צבע האהוב עליכם).
שימו לב כי ישנה חשיבות לכיוון הלד מול ה PCB עליו אתם מלחימים, נורת LED הינה בעל סימון מגרעת בצד אחד, יש להלחים את הנורה בהתאם לכיוון המצוין על הPCB ובהתאם לנורת הLED שפורקה לפני כן ממנו.
המלצה: במקום לשלוף את הנורות הישנות , ניתן לבצע חיתוך באמצעות קאטר בגובה אמצע של הרגליים ולהחלים בהתאם על גביהן, דבר זה יאפשר גמישות גבוהה והרמת הנורות לנקודה גבוהה יותר – משמעו אור חזק יותר במתג.
כפי שציינתי קודם , ניתן לבצע פירוק עם מלחם של הנורות המקוריות או לחילופין לחתוך אותן באמצע רגליהן ולהלחים את הנורות החדשות בצמוד אליהן.
לאחר הלחמת הנורות , נבדוק כי ההלחמות שלמות ואוחזות היטב ברגלי הLED. חשוב לוודא זאת מאחר הויברציות של הרכב שעשויות לנתק הלחמות לא תקינות או חלקיות.
במתג היחיד נבצע הלחמה זהה. שימו לב גם פה לשמור על כיוון הLED התקין. לד שיולחם הפוך לא יעבוד. לאחר שסיימנו , נחבר את היחידות מתגים ישירות לחיווט בדלתות הרכב מבלי להרכיבם לקונסולה, זאת לשם הבדיקה.
לאחר שבדקנו שהכל תקין , לא מרצד ועובד כנדרש, נחבר חזרה לקונסוליות צד ונרכיב מחדש.
סיימנו
המידע המופיע באתר הינו כחומר עזר לתיקון / ביצוע הטיפול בעצמך, הפעולות המופיעות במדריך זה ניתנות לביצוע בתנאים ביתים אך מיועד לבעלי ידע חוש וידיים המתאימות לפעולה זו. אם אינכם בטוחים בביצוע , יש להיוועץ עם מומחה / מכונאי רכב לסיוע. האחריות לאופן וביצוע התיקון הינו על מבצעיו בלבד, אין האתר או כותב תוכן זה אחראי לכל נזק או תקלה שתיגרם בצורה ישירה או עקיפה כתוצאה מביצוע של פעולה זו.