נזילה מרדיאטור חימום בדשבורד הינה תקלה שמגיעה בשלב זה או אחר לכל רכב מכל יצרן. הרדיאטור המובנה בתוך הדשבורד שבתא הנוסעים אחראי על החימום במערכת המיזוג באמצעות נוזל קירור המנוע, לאחר שזה יוצא מתעלות בלוק המנוע ולפני שמגיע לקירורו באמצעות המאוורר והרדיאטור החיצוני. ברוב המקרים נמנעים בעלי רכבים מלתקן את הנזילה כאשר מופיעה וזאת בשל תמחור התיקון שעשוי להגיע לאלפי שקלים. תמחור שכזה בין אם מוצדק או לא – הופך את המצב ללא כלכלי ומביא את בעלי המכונית ליצירת מעקף וביטול החימום במכונית.
במדריך זה נסביר כיצד לבצע החלפה של רדיאטור החימום המובנה בתא הנוסעים על כל שלבי הפירוק הנדרשים.
המדריך בוצע על hyundai Getz ומתאים לדור ראשון ושני (עשוי להתאים לדגמים נוספים של hyundai וKIA.
מה זה אומר ? לחצו כאן להסבר
ולפני הכל – מהו רדיאטור חימום?
רדיאטור חימום מאפשר חימום של תא הנוסעים לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה. אופן העבודה הינו הזרמה כדרך מעקף צנרת נוזל הקירור למנוע אל יחידת חימום אשר מקבלת את נוזל הקירור החם מיד לאחר יציאתו מבלוק המנוע, לאחר הזרמה בצלעות הרדיאטור יוצא הנוזל להמשך הצנרת עד למשאבת המים ומשם לרדיאטור החיצוני שנועד לקרר את הנוזל באמצעות משב רוח ו/או מאוורר הרדיאטור שנמצא בחזית המכונית.
נזילה? מה התסמינים?
ברוב המכוניות בהן ישנה דליפה מרדיאטור החימום הדליפה מגיע לספיגת הנוזל בשטיח בצד הנהג או הנוסע לצידו, במכונית בה אנו דנים, מבנה יחידת החימום בה יושב הרדיאטור אינה מאפשרת ברוב המקרים דליפת הנוזל בקלות (כבוד למהנדסים הקוריאנים (: על הצלחתם בין אם במתכוון או במקרה), כך שהנוזלים שדולפים מצטברים בתחתית יחידת החימום מבלי לרדת מטה. מאחר ובדרך כלל הנזילות הינן מזעריות אפילו הנוזל מספיק להתייבש בשל החום ותנועת האויר ביחידת החימום ובכך נותר רק ריח.
הדרך העיקרית לזהות את הנזילה בדגם הרכב הנוכחי הינה להפעיל את המיזוג ברכב כאשר הבורר יהיה במרכז החוגה (חצי חום חצי קור) או חום מלא. לא יהיה ניתן לפספס את הריח של נוזל הקירור "השרוף", ריח מתוק שאותו ניתן להריח בקלות במיוחד אם אתם כבר מכירים נזילות של נוזל קירור בתא המנוע.
יש נזילה! ניתן להתעלם?
לא ניתן להתעלם, נוזל הקירור אשר דולף מגיע ממערכת הקירור הסגורה של המכונית (אם כי יש דליפה – היא כבר לא סגורה) כל נוזל שיורד לתוך הדשבורד כחלק מהנזילה בא על חשבון חוסר נוזל קירור במנוע. כשייגמר הנוזל קירור המכונית פשוט תתחמם והמנוע יושבת.
אז החלטנו לתקן – כמה זה קשה?
מדובר בפעולה שעשויה לקחת כמה שעות עבודה טובות לאדם בעל ידע סביר במכונאות ובכלל ידע טכני. לאדם שלא נגע מעולם בפירוק של מכלולי תא הנוסעים, פחות מומלץ שכן עשוי להתמודד עם שלל תקלות לא צפויות ואף גרימת נזקים נוספים. עדיף לחבור לאדם שמבין את התחום ואפילו אחד שביצע זאת לפני כן ולו רק בשביל ההשגחה.
מקט"ים וחלקים נדרשים
- מק"ט ראשון שאנחנו נצטרך לרכוש הינו עבור הרדיאטור חימום עצמו. המק"ט שלו כמקורי מתוצרת MOBIS הינו: 97221-1C000 ושמו הוא CORE & SEAL ASSY HEATER. . ממליץ לחפש בין האתרים הנבחרים לרבות ebay על מנת לקבל את המוצר הזול (אך המקורי) ביותר שניתן.
- רכיב נוסף (אופציונלי) הינו שני אטמים המותקנים על גבי צינורות הרדיאטור כדרך "הקיר אש" של המכונית, המק"ט עבורם הינו: 97313-22100 ושמם GROMMET-HEATER PIPE , לא חייב להחליף אלא אם הם ממש יבשים וסדוקים.
כלים נדרשים
- מפתח פתוח 10 מ"מ.
- מברג פיליפס או מברגה תואמת
- מפתח בוקסה או T10 מ"מ
- מפתח טורקס T40
- מברג שטוח דק
- מפתח בוקסה 17 מ"מ
- כלים ייעודים לפירוק פלסטיקה וקונסולה
- מפתח בוקסה 12 מ"מ
- שפיץ פלייר
חומרים נוספים נדרשים
- תרסיס ניקוי
- מגבונים לחיטוי (עדיפות לאלכוהול)
- מגבות נייר לייבוש
- כפפות מכונאות ניטריל
- שני פלאגים (מצתים) משומשים
- קערת ריקון רחבה של כ-3 ליטר
- טוש סימון
שנתחיל?
את תחילת העבודה נעשה עם ניתוק המצבר של המכונית, מאחר ואנחנו הולכים לבצע פירוק של חיווט חשמלי רב לרבות גלגל הגה, חובה לבצע ניתוק המצבר. יש לנתק באמצעות מפתח 10 מ"מ את הדק המצבר השלילי , ליתר בטחון לשם מניעת נגיעה "בטעות" של הקטב במצבר – מומלץ לעוטפו בכפפה או מגבת קטנה.
לאחר שניתקנו את המצבר, נמתין כעשר דקות, לאחר מכן ניגש אל הרכב ונתחיל במלאכת הפירוק.
שלב א, פירוק דיפון ומכלולי הגה (צד נהג )
לשם פירוק הדיפון התחתון תחת מכלול ההגה, נצטרך באמצעות מברג פיליפס לפתוח את שני הברגים בתחתית הדיפון התחתון, כמו כן לאחר מכן נסיר את מכסה תא הפיוזים הנמצא בתוכו ושם באמצעות מפתח T 10 מ"מ נפתח את הבורג בתוך מסגרת תא הפיוזים. במקביל כאשר הדופן ישתחרר, ניתן לשחרר את כבל המשיכה של פתיחת מכסה המנוע. כמו כן את שקע הOBD הנמצא בתחתית הדיפון. את שקע ה OBD נפרק באמצעות לחיצה על שני הקליפסים בצידיו ושליפה ממסגרת המתכת בה מותקן.
לאחר מכן, ניגש לפירוק ההגה. את ההגה מפרקים ראשית על ידי הסרת הכרית אויר, את הכרית נסיר בזהירות באמצעות פירוק שלושת ברגי הטורקס הנמצאים בחלקו האחורי של גלגל ההגה כמסומן בתמונה.
לשם פתיחת הברגים נשתמש בביט טורקס במידה של T40, ממליץ שלא לנסות לפתוח את הברגים הללו באמצעות ביטים מסוג אלן שכן ההברגה לרוב תישחק בטרם תצליחו לפתוח אותם. (אל תשאלו איך גיליתי את זה)
הברגים נמצאים בצד ימין ושמאל של ההגה ובחלק התחתון, כמוצג בתמונות הבאות:
לאחר ששחררנו את הברגים, כרית האויר תשוחרר ממקומה, נהפוך אותה בזהירות, קיימת צמת חשמל המתחברת לטבור האחורי שלה, באמצעות מברג שטוח נרים את הקליפס המשונן השחור מראש התקע ואז נשחרר בנענוע קל את התקע מחלקה האחורי של הכרית. במקביל, נשחרר באמצעות אותו מברג שטוח גם את הקליפס השחור הצמוד אשר מהדק את הצמה לגוף הכרית.
במקביל, יש חיווט נוסף היוצא מגוף הכרית בצבע אדום , מדובר בחיווט שקשור למתג הצופר המובנה בהגה, יש לשחרר את החיווט מסליל ההגה הנמצא בחלקו האחורי של ההגה, השחרור הינו באמצעות לחיצה על הקליפס הקבוע בקצהו ומשיכה. ראו תמונה מטה.
לאחר ששוחררה הכרית, נניח אותה בצד בזהירות, כעת ניקח מפתח רצ'ט עם בוקסה 19 מ"מ ונפתח מעט את האום במרכז גלגל ההגה, שימו לב כי לא לפתוח אותו לגמרי אלא כ2 סיבובים בלבד – אז ננענע את גלגל ההגה על מנת לשחררו מהציר.
הסיבה שלא נשחרר את הבורג, זה על מנת למנוע סיטואציה של הגה שיתנתק מהציר המרכזי ויעוף לעבר הפנים שלנו (: וחבל.
כאשר ההגה מרגיש חופשי מעל הציר המרכזי, נפתח את שאר סיבובי האום מהציר ונסיר אותו ואת הטבעת הצמודה ולאחר מכן את גלגל ההגה כולו. נניח אותם בצד.
חשוב לשים לב!
לפני שנסיר לגמרי את גלגל ההגה ממקומו, נסמן באמצעות טוש סימון קו ישר במרכז הציר לאורך הטבעת בה יושב ציר ההגה, המטרה היא – כאשר נצטרך להרכיב את ההגה חזרה, נחזיר אותו בדיוק למיקום הנכון מול השיניים של מוט ההגה.
כעת שהסרנו את גלגל ההגה , יופיע מולנו כיסוי חובק ההגה וחלקו הקדמי של סליל ההגה.
יש לפרק את חובק ההגה תחילה, זאת נבצע באמצעות מברג פיליפס, שני ברגים בשני צידיו של החובק מולנו, בורג נוסף בחלקו התחתון לפי התמונות הבאות:
לאחר שהסרנו את חובק ההגה, נפרק ליתר בטחון את ידיות הצד המותקנות על ציר ההגה, מאחר ואנחנו עומדים לפרק את כל מכלול מוט ההגה ממקומו, על מנת שנמנע נזקים של שבירתם נסיר אותם. הידיות יושבות על מסילה הננעלת עם קליפס, באמצעות מברג שטוח נלחץ על הקליפס ונמשוך את הידית השמאלית שמאלה ואת הימנית ימינה ולסיום ננתק את הקונקטורים בתחתית הידיות החוצה.
שלב ב, פירוק לוח שעונים (צד נהג )
כעת עוברים לשלב ב' , פירוק לוח השעונים, באמצעות מברג פיליפס נפרק שני ברגים המוברגים בחלקה העליון של המסיכה הקדמית של לוח השעונים. שימו לב שלא לערבב את הברגים הללו עם יתרת הברגים של לוח השעונים שיפורקו בהמשך, הם דומים אך אינם תואמים לכל מקום. ישנה חשיבות קריטית לגובה הברגים.
לאחר שפרקנו את המסכה נמשוך אותה בקו ישר ממקומה, נניח בצד ונעבור לפירוק 4 ברגים נוספים של לוח השעונים. שני ברגים בצד ימין ושמאל של לוח השעונים ועוד שניים בחלקו העליון. כמו שציינתי , יש להפרידם משאר הברגים ובהרכבה חזרה יש להחזיר אותם למקומם הנכון.
כעת נמשוך בזהירות את יחידת לוח השעונים החוצה, לקראת סיום ההוצאה, ישנם שני מחברים המתחברים לחלקו האחורי של לוח השעונים.
נלחץ בזהירות על הקליפס במרכזו של הימני ובשמאלי באמצעות לחיצה על שני הקליפסים בצדם ונשלוף החוצה
את לוח השעונים נניח בצד עם יתר המכלולים שפרקנו עד כה.
שלב ג, פירוק קונסולה מרכזית ובוררי מזגן (צד נהג ומרכז)
כעת נעבור לפירוק קונסולת הרדיו המרכזית במכונית. לפני שנשלוף אותה ממקומה, עלינו לבצע ניתוק של כבלי בוררי המזגן המתחברים לדופן יחידת החימום (ליד דוושות המכונית) ואילו בנקודה נוספת בצד השני – מאחורי תא הכפפות אשר שם אחראי על הפניית האויר לפני המאייד של מזגן הקירור.
את תחילת הפירוק נעשה עם שחרור הטבעות מהפינים של הבוררים כפי שנראה בתמונה, שחרור הטבעות יתבצע על ידי לחיצה על הוו הקבוע בפין ומשיכת הטבעת החוצה.
לאחר מכן ששחררנו את הטבעות, נשחרר מהקליפ את הצינור בו עובר הכבל ששוחרר. כפי שניתן לראות גם כן בתמונה מטה.
השלב הבא הינו פירוק של תא הכפפות על מנת להגיע לכבל השלישי של בוררי המזגן
את הפירוק של תא הכפפות נבצע באמצעות פתיחת תא הכפפות ומשיכת הנועלים בצידיו כפי שנראה בתמונה מעלה, אז תא הכפפות ירד לגובה הרצפה, ניתן לפרק לגמרי באמצעות פירוק הצירים התחתונים עם מפתח פיליפס.
אז נגיע אל הכבל השלישי כפי שנראה בתמונה מטה
גם אותו נשחרר באותה צורה שפרקנו את הכבלים המקבילים, לאחר מכן נשחרר את צינור הכבל מהקליפס שאוחז אותו.
בשלב זה נוכל כבר לשלוף חלקית את הקונסולה המרכזית מהדשבורד
במקביל נפרק את כיסוי הקונסולה התחתון, תחת הדשבורד, הפירוק יהיה באמצעות מפתח T10 מ"מ לאום הנמצא בצד שמאל (ליד הדוושות) לאחר הוצאת האום , בצד הימני המקביל יהיה קליפס נעיצה, משיכה קלה הצידה ולאחר מכן את הכיסוי יש לשלוף ממקומו.
לאחר ששלפנו את הכיסוי התחתון, ניגש לחלקה הפנימי והעליון של הקונסולה המרכזית, שם נראה 3 צמות יחדיו המתחברות למתגים בראש הקונסולה. העליון הינו איתות החירום (לחצן אדום) האמצעי שייך להפעלת פנסי ערפל קדמיים (מותקן רק בגרסאות מפוארות של hyundai getz ברמת GLSׂׂ) ואילו התחתון הינו שייך להפעלת פנס ערפל אחורי. יש לנתק את הקונקטורים מהמתגים.
כעת ננתק את הקונקטור של בורר עוצמת המפוח של המזגן , הקונקטור יושב בחלקו האחורי של המתג עצמו,
לסיום, לפני שליפת הקונסולה החוצה , ננתק את הקונקטורים של מתג הפעלת המזגן בצד שמאל תחתון של הקונסולה ואת המתג המקביל של הפשרת האדים מצד ימין.
כעת אנו יכולים לשלוף בבטחה את הקונסולה ממקומה. נניח אותה בצד עם יתר הפריטים שפורקו עד כה.
שלב ד, פירוק הדשבורד מתא הנוסעים
כעת הגענו לשלב העיקרי של פירוק הדשבורד כולו מתא הנוסעים במכונית. שימו לב כי בשלב זה יש ברגים מסוגים שונים וחובה להחזירם למקומם הנכון בהרכבה חזרה. מומלץ לעטוף את הברגים בדבק נייר ולרשום עליהם את המיקום מהם פורקו, כך למען הסדר הטוב תוכלו להחזירם בדיוק למקום הנדרש.
נתחיל לפרק , ראשית נסיר את הכיסוי צד בדשבורד, כיסוי כזה קיים גם בשמאל וגם בימין, יש להסירם ולהניח עם שאר הפריטים שפורקו, הפירוק שלהם הינו באמצעות מברג שטוח ושחרורו מהמקום – מורכב עם קליפסים.
נתחיל בפירוק שני הברגים מצידי הדשבורד, עליון בורג שחור באמצעות בוקסה 10 מ"מ, התחתון בורג צהוב עם בוקסה 10 מ"מ אף הוא.
כעת נמשוך בעדינות את הגומי מסגרת דלת קדמית מחלקו הצמוד לדשבורד, אין צורך להסירו לגמרי אלא רק בחלק הצמוד.
נסיר כעת את דיפוני קורת A ממקומם, הפירוק יהיה באמצעות משיכה מחלקו העליון ושחרור עדין של הדיפון משלושת הקליפסים המחוברים אליו קבע.
נמשיך בפירוק הברגים שמחברים את הדשבורד למוט הרוחב. בורג נמצא בצלע השמאלית של תא הכפפות בתוך נישה פנימית. ראה תמונה מטה
באמצעות מפתח רצ'ט עם בוקסה 12 נפתח בורג הנמצא בחלקו התחתון שמאלי וחלקו התחתון ימני של הדשבורד בצמוד לקו הדלתות הקדמיות. ראה תמונה מטה.
כעת נפרק בורג שנמצא בתוך הנישה של לוח השעונים באמצעות מפתח 10 מ"מ.
כמו כן בורג נוסף שנמצא במרכז הקונסולה המרכזית בין פתחי המיזוג המרכזיים. גם הוא עם בוקסה 10 מ"מ.
בורג נוסף בתחתית הדשבורד בצד הנהג בדופן החיצונית של מרכז הדשבורד, גם הוא עם 10 מ"מ. במקביל למשיכת הדשבורד החוצה, נשחיל את צמת החוטים העליונה של מתג איתות החירום והערפל תחת פתחי המיזוג פנימה – ראה תמונה מטה. במקביל גם את צמת החוטים של לוח השעונים יש להשחיל פנימה בדשבורד.
כבל אחרון שנשאר לשחרר הינו כבל של אנטנת הרדיו, הנ"ל עובר דרך הקורה הקדמית ימנית של המכונית לצד הדשבורד מימין ובאמצעות קליפסים מחוברת בחלקו הפנימי עד לקונסולה המרכזית , לכן בעת הרמת הדשבורד, יש לנתק את החיווט של האנטנה בטרם ישוחרר ממקומו לגמרי הדשבורד.
כעת בזהירות נרים את הדשבורד ממקומו, תוך הקפדה ששום צמה וכבל לא נותרו מחוברים אליו. את הדשבורד נוציא החוצה דרך הדלת הקדמית ונניח בצד עם יתר החלקים שפרקנו.
שלב ה, פירוק קורת רוחב והסרה חלקית מכלול הגה
כעת הרכב ייראה כתמונה שמופיע בהמשך, מה שנותר לפרק לפני הגעה ליחידת החימום הינה את קורת הרוחב. קורה שמחוברת מקצה לקצה של המכונית ועליו יושב הדשבורד.
כעת יש לנו ברגים רבים לפתוח האוחזים את מוט הרוחב, ראה סימונים באדום בתמונה מטה. את הברגים יש לפתוח עם בוקסה 12 מ"מ ומפתח רצ'ט.
במקביל לפירוק הברגים הללו, ניגש עם מפתח ברגים או בוקסה 12 מ"מ וידית רצ'ט לפירוק מכלול מוט ההגה, הנ"ל מחובר באמצעות 4 ברגים מלמטה למעלה. ראה תמונה מטה:
מומלץ לשחרר את הברגים האחוריים ולאחר מכן רק את הקדמיים וזאת לשם הנוחות של הפירוק. לאחר ששחררנו את הברגים נוריד את המכלול בזהירות כלפי מטה, ניתן להניחו על המושב הקדמי בהתאם לצורך.
כעת נפרק את הקורה המרכזית, הנ"ל מתחברת באמצעות ברגי 12 מ"מ לרצפת המכונית. ראה תמונה מטה
כעת יש שלב של פירוק מוט הרוחב מנקודה "סודית" שנמצאת כדרך מכסה המנוע על הקיר אש. שם באמצעות מפתח רצ'ט עם מאריך נגיע אל אום נוסף שנמצא על קיר האש ליד מיכל נוזל הבלם. ראה תמונה מטה על צד החיבור מכיוון תא הנוסעים ותמונה נוספת מצד תא המנוע:
על מנת להגיע לאום המדובר בקיר האש כדרך תא המנוע, יש לפרק את מכסה תא הפילטר אויר של המנוע, ראה תמונה מטה
האום המשחרר את מוט הרוחב בתא הנוסעים:
כעת לסיום, ישנם 3 ברגים 12 מ"מ המחוברים לקורת הדוושות ממוט הרוחב. יש לפתוח אותם ולהסירם
שימו לב כי בגרסת הרכב עם גיר ידני יהיו 3 ברגים, בגרסת גיר אוטומט יהיו רק שני ברגים (פחות דוושה אחת)
כעת נוכל סוף סוף להסיר את מוט קורת הרוחב של המכונית, יש לשלוף אותה בצורה ישרה כלפי פנים המכונית לאחר מכן להוריד לכיוון הרצפה, ניתן לקרב את הכיסאות הקדמיים על מנת שיונח עליהם
שלב ו', פירוק יחידת החימום ושליפתה החוצה
סוף כל סוף הגענו אל יחידת החימום, היחידה מחוברת באמצעות אומים לקיר האש מצדו של תא הנוסעים ובנוסף באמצעות שתי צינורות (כניסה ויציאה) של רדיאטור החימום כדרך קיר האש לתא המנוע.
לפני שאנו מתחילים בפירוק של היחידה, יש לנתק את הצינורות של רדיאטור החימום מצד המנוע, לשם כך ניקח את שני הפלאגים (מצתים) המשומשים שהכנו מבעוד מועד,
באמצעות שפיץ פלייר נשחרר את הקליפסים מהצינורות החיצוניים ולאחר מכן את הצינורות מחיבורי הרדיאטור חימום, אך לא לפני ששמנו מתחת לקיר האש במיקום של הצנרת את תא הקיבול שיקלוט את הנוזלים שישפכו לרצפה. בעת ששחררנו את הצינורות נתקע בכל אחד מהם את ראש הפלאג (מהצד הקרמי הלבן) כך נחסוך כמה שניתן מנוזל הקירור היקר.
כעת נחזור לתא הנוסעים, נשחרר את הברגים שאוחזים את יחידת החימום לקיר האש, את הברגים לקיר האש נפתח עם מפתח T 10 מ"מ, קיימים בסה"כ אום אחד מצד שמאל ועוד שניים מצד ימין, למעלה ולמטה.
ניתן כבר לשחרר עוד שני ברגים של יחידת המאייד הצמודה, זאת על מנת לאפשר שחרור קליל יותר של יחידת החימום מהקיר אש.
עכשיו על מנת להסיר את יחידת החימום בצורה קלה יותר, ישנם 4 ברגים שטוחים (ראה תמונה מעלה) הנמצאים על ראש יחידת החימום, פירוק ברגים אלו תגרום להסרת המסגרת העליונה בנפרד ובכך תאפשר משיכה של יתרת היחידה החוצה בהמשך ביתר קלות.
כעת כל שנותר לנו זה לנדנד קצת את יחידת החימום לצדדים ומשיכתה במקביל אלינו, מה שמחזיק אותה הינן שתי גומיות האוחזות בצנרת הרדיאטור חימום כדרך קיר האש.
שלב ז', פירוק רדיאטור מיחידת החימום וניקוי
הגענו לשלב הסופי של שליפת היחידה הנוזלת של רדיאטור החימום מתוך היחידה בה הינו יושב. בתחילה נבחן אם יש נוזלים שעשויים לנזול החוצה, אותם נרוקן לכלי הריקון שהכנו.
במבט מצד ימין של יחידת החימום נוכל לראות את מצבו של הרדיאטור שבהחלט ידע ימים טובים יותר.
לאחר שרוקנו את הנוזלים שנארגו ביחידת החימום, באמצעות מברג שטוח נפתח את הקליפס של המכסה הנמצא בתחתית יחידת החימום ודרכו יוצאים שני צינורות החיבור של הרדיאטור. ראה תמונה מטה.
לאחר הסרת המכסה, נשלוף בזהירות (עם כפפות על הידיים כמובן) את הרדיאטור מתוך יחידת החימום, אני ממליץ לשלוף אותו מעל קרטון עבה, זאת לשם ספיגת הנוזלים שלבטח יהיו קיימים עליו.
במבט ראשון נראה שיש עליו מעט סימני חלודה בחלקו העליון ומעט בדפנות , אך כאשר הפכנו את הרדיאטור התגלתה התמונה העגומה שלו. אין ספק שזרמו בו המון המון המון מים לא ייעודים לקירור מנוע ואלו גרמו לחלודה קשה לאחר דליפות קשות שנוצרו בו.
כעת עלינו לנקות היטב את יחידת החימום בחלקה הפנימי, לאחר הנזילות הרבות שדלפו מהרדיאטור התגלו סימני דליפה בכל חלקי יחידת החימום, מה שגרם לעבודת נקיון קשה מאוד.
לאחר שסיימנו את הניקוי, מומלץ לבצע ניגוב נוסף באמצעות מגבות ספוגות אלכוהול, הדבר אמור לחטא את הריחות שנספגו בו מנוזל הקירור החם שנזל לתוכו.
לאחר הניקוי והייבוש, נחליק לתוכו את רדיאטור החימום החדש ונסגור את המכסה באמצעות המכסה וסגירת הקליפסים בצדדים.
כעת לפני החזרת היחידה לרכב, נבדוק את מצב הרצפה תחת יחידת החימום, לרוב זה לא אמור לקרות, אלא רק בנזילות קשות שהיו מעל יכולת יחידת החימום לספוג ולאגור – נזילת הנוזל מחוצה לה. במקרה שלנו, היתה דליפה ארוכה של נוזל הקירור או המים שהיו במערכת, נוצרה "טחינה" של חלודה ובוצה, גם פה נאלצנו לבצע ניקוי יסודי לפני החזרת היחידה למקומה.
עכשיו לאחר הניקוי נחזיר את יחידת החימום תוך נעיצת צינורות כדרך קיר האש, נהדק אותם למקומם עם הגומיות איטום בהתאם, נתחיל בהידוק יחידת החימום למקומה, נלביש עליה את ראש היחידה חזרה באמצעות 4 הברגים ונהדק עם האומים חזרה לקיר האש, כולל יחידת המאייד ששחררנו לפני כן.
בעקרון סיימנו את עיקר העבודה, כעת כל מה שנותר זה להחזיר את המצב לקדמותו, החזרת מוט הרוחב והידוקו למקומו באמצעות הברגים והאומים. לאחר מכן הלבשת הדשבורד על מכלוליו.
לגבי כיוון בוררים המזגן בעת ההתקנה, יידרש כיול בהתאם למצב הבורר, מדריך להסבר ביצוע ניתן לראות כאן
בסיום התהליך יש למלא נוזל קירור שיהיה חסר במערכת, מומלץ למלא במיכל העודפים ובמערכת לאחר הנעה ולפחות 2 3 מחזורים של הפעלת מאוורר רדיאטור וכניסת מנוע לטמפרטורת עבודה.
בסה"כ מדובר בפרויקט לא קטן אך משתלם מאוד אם אינכם חוששים מעבודה לאורך זמן ואינכם קצרים בזמן. ישנם מקומות שיבצעו את העבודה לאורך יומיים שלוש ויש כאלה שיעניקו יום שלם על התעסקות בתהליך.
זמן ביצוע של מדריך זה היה נטו עבודה של כ-4 שעות בשילוב שני אנשים בעלי ידע טכני ובעלי נסיון בפרויקט דומה.
תודה לארז, על ההזדמנות וההשתתפות בתיעוד המדריך ונידוב מכוניתו לטובת מדריך זה.
שימו לב
המידע המופיע באתר הינו כחומר עזר לתיקון / ביצוע הטיפול בעצמך, הפעולות המופיעות במדריך זה ניתנות לביצוע בתנאים ביתיים אך מיועד לבעלי ידע חוש וידיים המתאימות לפעולה זו. אם אינכם בטוחים בביצוע , יש להיוועץ עם מומחה / מכונאי רכב לסיוע. האחריות לאופן וביצוע התיקון הינו על מבצעיו בלבד, אין האתר או כותב תוכן זה אחראי לכל נזק או תקלה שתיגרם בצורה ישירה או עקיפה כתוצאה מביצוע של פעולה זו.
וואו. מדהים. כל הכבוד!
עזר לי מאוד שאני יתחיל אני יודיע אני רוצה להחליף בקיה פיקנטו