מגיני רוח הפכו לנחלתם של רוב המכוניות החדשות העולות על הכביש, בדרך כלל יהיה מדובר במוצר אפטר-מרקט שמשודך למכונית אצל היבואן המקומי, זאת במטרה לשפר את הנראות (ואולי לגרוף עוד כמה גרושים). יש כאלה שיגידו שיש נוחות רבה ויש כאלה שיגידו שלא יתאים לנראות של המכונית. אך אין ספק שהשוק של האביזרים ובדגש על מגיני הרוח פעיל מאוד בארצנו הקטנה. במדריך זה נסביר כיצד להתקין מגיני רוח מקוריים במכונית מדגם hyundai i20 דור שני (מודל 2011-2014) אשר מגיעים בסט עבור הדלתות הקדמיות. המדריך מתאים לדגמים רבים של hyundai ו KIA ואף יצרנים אחרים.
מה זה אומר? לחצו כאן להסבר
ולפני הכל
מגיני רוח קיימים כבר שנים רבות, מאז שנות השמונים ועד היום, ברוב המקרים היה מדובר בפריטים שנמכרו כמוצר אפטר-מרקט וכתוספת למכונית. המטרה העיקרית של מגיני הרוח מעבר לעניין של "יופי" הינם האפשרות לנסוע עם חלון מעט פתוח מבלי שהרוח תחבוט בפניו של הנהג או הנוסע לצידו, כמו כן בעת ימים גשומים מאפשר לנהוג ברכב ללא חדירה של מי גשמים לתוך המכונית. למעשנים זה אף פתרון לא רע אך איננו מהתומכים בעישון במכונית כך שפחות רלוונטי לנו (:
ישנם דגמים שמודבקים למסגרת החלון באמצעות סרט דבק של 3M, מה שמאפשר בעת התקנה נכונה הצמדות מושלמת של היחידה למסגרת החלון ואילו דגם אחר שעובד בשיטה של החדרה לתוך גומיית מסגרת החלון ונעילה על בסיסו באמצעות סגירת השמשה. דגם זה פחות מומלץ בדרך כלל שכן עשוי לפגוע בגומיות ו-או במנגנונים של חלונות חשמליים שלא תוכננו לקיומה של תוספת זו.
מקורי או חליפי?
ובכן, במקרה של פריט זה – מגיני רוח, הכמות של פריטי האפטר-מרקט רבים הרבה יותר מהגרסה המקורית ולעיתים קרובות עשוים להיות מעוצבים יפה יותר ואף בנויים בצורה טובה לא פחות אשר תגרום לנו להעדיף את החלופי.
במקרה של מדריך זה, נמצאו מגיני רוח מקוריים לדגם hyundai i20, אשר ידועה כ"בעייתית" באיתור חלקי חילוף מקוריים בקוריאה, מאחר ומיוצרת במדינה אחרת לגמרי (טורקיה / הודו), על כן גם מוצרי האפטר מרקט עבור דגם זה מיוצרים במפעלי MOBIS השונים בעולם ובמקרה זה – יוצרו באוסטרליה. מאחר שהיה מחיר טוב לסט מקורי הוחלט לרכוש אותם מאשר דגמי אפטר מרקט ולהתקין במכונית.
מקט"ים
- מק"ט מקורי עבור סט מגיני רוח ליונדאי i20 הינו: E8880-1J000. את הסט ניתן למצוא מפעם לפעם באמצעות אתר הקניות הבינלאומי ebay, תחת מק"ט זה מופיעים לעיתים גרסאות הנעיצה במסגרת ולעיתים הגרסאות בהדבקה. שניהם כאמור מקוריים ממפעלי הייצור של MOBIS.
כלים נדרשים
- מבחינת כלים מהותיים, אין כאלה הנדרשים להתקנה של מגיני הרוח, אך לשם ההתקנה חשוב להצטייד במגבת לחה לשם ניקוי המסגרת לפני ההדבקה. כמו כן על מנת להבטיח הדבקה איכותית וחזקה לאורך זמן מומלץ להצטייד בפדים ספוגים אלכוהול נקי (מוכרים גם כפד חיטוי רפואי) אשר מנקים את המסגרת ממשקעים שומניים וכו'. שימוש בהם יבטיח לכם הדבקה לאורך שנים רבות.
מתחילים!
ראשית, ניגש אל המכונית ובאמצעות מגבון רטוב ננקה היטב את המסגרת, בכלל מומלץ להתחיל את העבודה על המכונית כאשר עברה לאחרונה שטיפה חיצונית מלאה, כך נבטיח מינימום אבק והתעסקות עם ניקוי השטחים המטופלים טרם התקנת מגיני הרוח.
לאחר שניקינו את אזור המסגרות של החלון הקדמי, נמתין לייבוש מלא של האזור.
לאחר שהתייבש, ננקה שוב לרבות הפס גומי של החלון, לא להבהיל כאשר ייצא המון לכלוך שחור ממנו,
שימו לב להקפיד לנקות גם את החלק היחסי של המשולש פלסטיק הצמוד למראת הצד של המכונית. חלק ממגן הרוח יודבק גם שם.
כעת לאחר שהתייבש היטב השטח המיועד להדבקה, נעבור שוב על אותו משטח באמצעות פד אלכוהול לניקוי מירבי.
לאחר שהתייבש, ניגש אל מגן הרוח הראשון, נסיר ממנו בזהירות את הרצועה האדומה מהצד הדביק ונדביק בזהירות את המגן מחלקה האחורי לחלקה הקדמי של מסגרת החלון.
לאחר שהצמדנו את המגן רוח מצד עליון ובמקביל מצד תחתון למקומו ואנחנו סגורים על המיקום המדויק, נהדק את ההדבקה באמצעות לחיצה אחידה לאורך כל מגן הרוח.
נקודת ההדבקה העליונה (בתמונה מטה)
נקודת ההדבקה התחתונה (בתמונה מטה)
סיימנו את צד זה, כעת נבצע את אותה פעולה גם בצד השני של המכונית.
ניקוי המשטח הנדרש להדבקה
לאחר המתנה לייבוש, ננקה שוב באמצעות פד אלכוהול. לרבות המשולש הצמוד למראת הצד.
נדביק את מגן השמש הימני בנקודות כפי שהודבקו בצד השמאלי, לאחר מכן יש להדק היטב לכל אורך המגן.
נקודות חשובות!
לאחר ההתקנה של מגיני הרוח, אין לשטוף את הרכב לפחות 48 שעות, במידה ומדובר בעונה חמה, מומלץ שלא להעמיד את המכונית בשמש ישירה לאורך כמה שעות, (אלא אם אין ברירה). אם אכן יצא המכונית עמדה זמן רב בשמש, לפני הנסיעה בה יש לבחון כשהמגנים צמודים ודבוקים היטב, אם מדובר בדבק 3M מקורי, הסיכוי נמוך שיהיה ניתוק ממסגרת המכונית, אך ליתר בטחון לבדוק.
ניקוי של המגינים בעת הצורך, מומלץ באמצעות מגבת מיקרופייבר יבשה, לא ללחוץ עליהם יתר על המידה, עלולים להיסדק.