אחד הדברים המעצבנים בנסיעה מהירה כאשר החלונות סגורים, הינם רעשי רוחות שחודרים בכל מיני נקודות חלשות בנקודות האטימה של דלתות המכונית. את הרעשים הללו אמורים למנוע רצועות אטימה עשויות גומי אשר יושבות על מסגרת המרכב או הדלת ומהודקים אחד לשני בעת הסגירה. אך מה קורה אחרי שנים רבות של שימוש בהם הגומי מתבלה ואף נקרע? עד כמה זה קל להחליף וכיצד נוכל לשמור עליהם טוב יותר לשנים הבאות? כל זאת במדריך הבא! בוצע על hyundai Getz אך תואם לדגמי KIA ו HYUNDAI רבים.
מה זה אומר? לחצו כאן להסבר
ולפני הכל
עד כמה חשובות רצועות האטימה הללו? ובכן, רצועות אלו אחראיות על האטימה בין מסגרת הדלת הקדמית העליונה בצד הנוסע והנהג ולבין מסגרת השלדה אליה נצמדת הדלת בעת טריקתה. כחלק מהאטימה מונעת חדירת גשמים בעת נסיעה בימים סוערים, ובכלל – דואגת לאטימה מפני חדירת רעשי רוח החודרים בדרך כלל לכל נקודה חלשה בעת נסיעה מהירה. במקרה של רצועות אלו, הנ"ל צמודות למסגרת באמצעות קליפסים קטנים שמוחדרים לתוך המסגרת מקצה עליון הגובל עם הגומי של הדלת האחורית המקבילה לדלת הקדמית ובצד השני, בקו בו נמצאת מראת הצד של המכונית.
הגומיות על מכוניתי הינן המקוריות שלה, משמעו יצאו עם המכונית מהמפעל המייצר בקוריאה בשלהי אפריל 2003 עד שעלתה לכבישי ישראל בתחילת 2004. למזלי המכונית עוד אצל בעליה הקודמים היתה מקבלת פינוקים טובים ובכך השתמרו פריטי הגומי השונים ברמה טובה מאוד. גם כאשר הגיעה לידי, דאגתי מדי מספר חודשים לנקות את רצועות הגומי והאטימה ולאחר מכן לרכך ולשמר אותם באמצעות תרסיס סיליקון ייעודי. אך בסופו של דבר, לאחר 15 שנה שכנראה רובו בחסד, גם הגומיות האלו צריכות להתחלף בגרסה רעננה.
מקט"ים וכלים נדרשים
- לשם החלפת רצועות האטימה נצטרך לרכוש חדשות וכמובן מקוריות. המקטי"ם הנדרשים עבור יונדאי גטס (דור ראשון ושני) – 2003-2012 זהים לשתי הדורות.
- מק"ט עבור צד נהג קדמי שמאל – 82150-1C000.
- מק"ט עבור צד נוסע קדמי ימני – 82160-1C000
- במידה ותרצו לבצע החלפה גם לדלתות האחריות: המקט"ים הינם:
- מק"ט עבור צד נהג אחורי שמאל – 83150-1C000
- מק"ט עבור צד נוסע אחורי ימני – 83160-1C000
כלים נדרשים
- שפיץ פלייר דק או מברג לחילוץ קליפסים
- מגבון / מגבת בד
שנתחיל?
את תחילת הפירוק נבצע מחלקה העליון של דלת המכונית, התחלנו בדלת הנהג, שם ננתק את הקליפס השחור הקטן שתופס את קצה הרצועה בחלק העליון שלה, לאחר מכן, נמשוך בזהירות את הרצועה החוצה עד להגעה לקליפס הבא בתור, באמצעות שפיץ פלייר נתפוס בזהירות את ראשו המחובר לנקב בגומיה ונשלוף אותו החוצה. במידה ויצא ממקומו בגומיה ונשאר בדלת, זה בסדר, יש לשלוף אותו עם שפיץ פלייר וניתן לחבר חזרה לגומיה.
לאחר שנסיר את הקליפסים ממסגרת הדלת העליונה, נגיע כמעט לסוף הרצועה, שם אוחזים אותה 3 קליפסים שחורים נוספים במקביל לצהובים/לבנים.
כעת, לאחר שהסרנו את הרצועה הישנה ממקומה ואת הקליפסים (אם נשארו כאלו). כעת ננקה את המסגרת משאריות של אבק ולכלוך שהצטבר שם במשך השנים הרבות באמצעות מגבון או מגבת בד.
כעת, ניקח את רצועת הגומי החדשה התואמת לצד שמאל (דלת נהג) – הקליפסים יהיו הלבנים. נחבר את הקליפס הראשון השחור במסגרת ונעבור קליפס קליפס לתוך המסגרת לפי הסדר עד לקצה התחתון.
לאחר שסיימנו את כל הקליפסים למקומם, נסגור את הדלת ונסתכל אחידות פס האטימה בין מסגרת הדלת לחלק המקביל בקורת הרכב. במידה והכל טוב, נעבור לדלת השניה.
בדלת השניה כבר צילמתי את מצב הגומייה אשר החלה להאכל בחלק העליון ובחלק התחתון המקביל למראה, מצב דומה היה גם בדלת השמאלית.
גם פה, נשלוף את הגומייה ממקומה, בדלת הימנית הקליפסים יהיו בצבע צהוב (לעומת הלבנים בדלת השמאלית)
גם בצד זה, לאחר הסרת רצועת האיטום, ננקה באמצעות מגבון או מגבת את האבק מדופן הדלת לפני הרכבת גומי האטימה החדש.
גם במקרה זה, נתחיל את החיבור של הקליפס העליון ברצועת הגומי האוטמת ונעבור קליפס קליפס עד לקצה השני המקביל למראת הצד. בקצה התחתון ישנם 3 קליפסים שחורים וקליפס אחרון מוארך, אותו לנעוץ למקומו. לסגור את הדלת ולבדוק אחידות של הגומי בין מסגרת הדלת למסגרת הקורה.
סיימנו.
המידע המופיע באתר הינו כחומר עזר לתיקון / ביצוע הטיפול בעצמך, הפעולות המופיעות במדריך זה ניתנות לביצוע בתנאים ביתיים אך מיועד לבעלי ידע חוש וידיים המתאימות לפעולה זו. אם אינכם בטוחים בביצוע , יש להיוועץ עם מומחה / מכונאי רכב לסיוע. האחריות לאופן וביצוע התיקון הינו על מבצעיו בלבד, אין האתר או כותב תוכן זה אחראי לכל נזק או תקלה שתיגרם בצורה ישירה או עקיפה כתוצאה מביצוע של פעולה זו.